19 فروردین 1394 - 9:34
شناسه خبر: 2438
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
انرژی گرمایی زمین، راهی برای نجات کشاورزی
فائو گزارش جدیدی در مورد بررسی استفاده از حرارت طبیعی برای تولید مواد غذایی منتشر کرده است.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، فائو گزارش جدیدی در مورد بررسی استفاده از حرارت طبیعی برای تولید مواد غذایی منتشر کرده است. این گزارش جدید منتشر شده توسط فائو می گوید: انرژی گرمایی زمین، جریان انرژی گرمایی منشعب از هسته زمین است که فرصت منحصر به فرد برای صرفه جویی در هزینه، تولید مواد غذایی پایدار در کشورهای در حال توسعه را فراهم می کند.
در برخی از کشورهای در حال توسعه، نیمی از مواد غذایی تولید شده به دلیل کمبود انرژی مقرون به صرفه برای پردازش مواد غذایی پس از برداشت از بین می رود. اما استفاده از انرژی گرمایی زمین برای خشک کردن مواد غذایی، پاستوریزه کردن شیر و استریل کردن محصولات به ویژه برای کشورهای در حال توسعه، می تواند منجر به افزایش فرآوری مواد غذایی و افزایش امنیت غذایی شود. خشک کردن مواد غذایی می تواند عمر مفید غذاهای مغذی مانند ماهی و سبزیجات را طولانی کند و آنها را در طول سال از جمله در زمان خشکسالی در دسترس قرار دهد.
این گزارش می گوید: انرژی گرمایی زمین یک منبع اصلی برای گلخانه ها و حرارت، خاک، و آب و پرورش ماهی است.
کارلوس دا سیلوا، اقتصاددان ارشد کشاورزی در زیر ساخت های روستایی فائو و بخش کشت و صنعت می گوید: انرژی گرمایی زمین، یک منبع انرژی تجدید پذیر، تمیز و کم هزینه است. به گفته او، با استفاده از یک منبع انرژی پاک، نه تنها هزینه ای پرداخت نمی شود، بلکه اثرات زیست محیطی تولید مواد غذایی کاهش پیدا می کند.
کشاورزی، هم مصرف کننده انرژی و هم منتشر کننده گازهای گلخانه ای است که به گرم شدن کره زمین کمک می کند. این در حالی است که تحقیقات نشان می دهد با استفاده از حرارت زمین، عفونت های قارچی و هزینه های سوخت تا 80 درصد کاهش پیدا می کند. انرژی گرمایی زمین برای کشاورزی را می توان حتی در مقیاس کوچک انجام داد.
منبع: صدای اقتصاد